بهترین چسب برای چسباندن شیشه به سطوح مختلف

بهترین چسب برای چسباندن شیشه

شکستن شیشه اتفاقی طبیعی است که حتی برای افراد بسیار محتاط هم ممکن است رخ دهد. برای چسباندن شیشه‌های شکسته چسب‌های مختلفی وجود دارد که می‌تواند به راحتی وسایل مختلف را ترمیم کرد. برای کارایی بهتر باید چسب را با توجه به نوع کاربرد، نوع شیشه و … انتخاب کرد تا بهترین کارایی را داشته باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع چسب شیشه و کاربردهای آن آشنا شوید.

 

 

انواع چسب شیشه

چسب قطره‌ای، اپوکسی و سیلیکون از بهترین چسب شیشه های موجود در بازار است. چسب قطره‌ای برای چسباندن انواع شیشه‌های شکسته که در معرض فشار یا آب و رطوبت قرار نمی‌گیرند، ایده آل است در حالی که چسب اپوکسی یا سیلیکون برای کارهای بزرگ صنعتی مناسب است؛ چون این چسب‌ها ضد آب بوده و در برابر رطوبت هوا مقاومت بالایی دارد.

چسب قطره‌ای

چسب سیانواکریلات که ممکن است آن را با نام چسب قطره‌ای بشناسید برای چسباندن انواع شیشه مناسب است. این چسب از رزین اکریلیک ساخته شده که برای ترمیم شکستگی‌ها و پر کردن منافذ ایده آل است. این چسب با پلیمریزاسیون آنیونی در تماس با یون هیدروکسیل آب یک پیوند شیمیایی ایجاد می‌کند. به عبارتی دیگر چسب قطره‌ای برای اتصال به آب نیاز دارد. از آنجا که روی هر سطحی مقداری رطوبت هوا موجود است، چسب قطره‌ای می‌تواند سطوح مختلف را به هم بچسباند.

اپوکسی

اپوکسی از دو بخش رزین و عامل پخت تهیه می‌شود و در واکنش این دو ماده با هم، فرآیند سخت شدن اتفاق می‌افتد. اپوکسی سطح مقاومت گرمایی و شیمیایی بسیار بالا و قدرت چسبندگی فوق‌العاده‌ای دارد؛ به همین جهت از بهترین چسب‌های موجود برای کارهای صنعتی است. اپوکسی را می‌توان بهترین چسب پلاستیک به فلز دانست؛ زیرا زمانی که پخته می‌شود اتصال سخت و بادوامی ایجاد می‌کند و برای چسباندن فلزات، سرامیک، لاستیک و چوب ایده آل است. قدرت تحمل شیمیایی و محیطی این ماده چسبناک بسیار عالی است. به آسانی فضاهای خالی را پر می‌کند و در مقابل مواد شیمیایی سخت، خاصیت درزگیری فراهم می‌کند. این ماده جایگزین خوبی برای پرچ و جوشکاری است.

سیلیکون

این محصول از جمله چسب‌هایی است که در دمای بالا و پایین قابل استفاده است. چسب سیلیکون ساختار شیمیایی مخصوصی داشته که از مقاومت بالایی برخوردار است. این محصول به چسب آکواریومی هم معروف بوده و برای درزگیری استفاده شده و در برابر رطوبت، نفوذ آب، دمای بالا و پایین مقاوم است؛ به همین دلیل برای درزگیری شیشه ساختمان، درزهای کاشی ساختمان، نصب سینک و روشویی، درزگیری شکاف سرویس بهداشتی، سطوح سنگی، شیشه ای، پلاستیکی، فلزی و مواردی از این قبیل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

.

نکاتی که در انتخاب چسب باید رعایت کنید

 

پس از انتخاب چسب شیشه شکسته مناسب باید نکاتی مانند مدت زمان لازم برای خشک شدن، میزان استحکام اتصال، مقاومت آن در برابر آب و گرما را مد نظر قرار داد.

کاربرد داخلی یا خارجی

این که شیشه‌ای نیاز به ترمیم دارد در محیط داخلی است یا خارجی از فاکتورهای مهمی است که در انتخاب نوع چسب تاثیر دارد. چسبی که برای چسباندن شیشه در محیط باز استفاده می‌کنید باید ضد آب باشد و در برابر تغییرات دما و نور خورشید مقاوم باشد.

بیشتر چسب‌های قطره‌ای برای استفاده در محیط داخلی مناسب است اما نوعی از چسب قطره‌ای که در برابر تغییرات آب و هوا مقاوم است برای محیط خارجی به کار می‌رود. چسب سیلیکون و اپوکسی در برابر رطوبت و گرما مقاوم بوده و برای استفاده در محیط‌های خارجی ایده‌آل است.

مدت زمان خشک شدن

زمان خشک شدن انواع چسب‌های مختلف متفاوت است؛ بعضی در عرض چند ساعت و بعضی دیگر برای خشک شدن به چند روز زمان نیاز دارند. چسب قطره‌ای به سرعت خشک می‌شود اما اپوکسی برای خشک شدن به یک هفته زمان نیاز دارد. سرعت خشک شدن چسب سیلیکون به ضخامت چسب بستگی دارد؛ با توجه به ضخامت ممکن است از 24 ساعت تا چند روز طول بکشد.

مقاومت در برابر آب

بعضی از انواع چسب در برابر آب مقاوم بوده و بعضی دیگر ضد آب هستند. چسب قطره‌ای در برابر آب مقاوم است اما ضد آب نیست. اپوکسی انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع آن میزان مقاومت و ضد آب بودن آن هم متفاوت است. اگر شیشه در معرض رطوبت و آب قرار دارد حتما از اپوکسی ضد آب استفاده کنید. چسب سیلیکون کاملا ضد آب است به همین دلیل برای درزگیری سرویس بهداشتی، پنجره، آشپزخانه یا سقف ایده آل است.

مقاومت در برابر دما

شیشه با قرار گرفتن در معرض نور خورشید بسیار گرم می‌شود. گرما می‌تواند باعث شل شدن چسب شود؛ به همین دلیل در برخی موارد برای پاک کردن چسب از روی شیشه از حرارت سشوار استفاده می‌کنند. پس در انتخاب چسب باید حتما به این نکته دقت داشته باشید.

نکاتی درباره ترمیم شیشه

کاربری و نحوه استفاده از شیشه اولین نکته‌ای است که در انتخاب چسب شیشه باید مدنظر قرار گیرد. ترمیم شیشه‌ای که در فضای داخلی به کار می‌رود بسیار ساده‌تر از ترمیم شیشه‌ای است که در فضای باز و در معرض آب و گرما است. چسب سیلیکون یا اپوکسی برای ترمیم شیشه‌هایی که در معرض هوای آزاد هستند، مناسب است.

مدت زمان لازم برای خشک شدن انواع چسب متفاوت است؛ به همین جهت باید برچسب روی محصول و نکات روی آن را به دقت بخوانید.

برای کارایی موثر چسب نکات زیر را به یاد داشته باشید:

  • قبل از شروع کار باید محل ترمیم شیشه را به خوبی آماده کرده و دستورالعمل‌های روی محصول را بخوانید.
  • ابزار و لوازمی که می‌خواهید با آن چسب را روی شیشه بزنید کاملا تمیز کنید؛ چون چسب خشک شده روی قسمت سر چسب یا لوازم دیگر ممکن است روی نتیجه کار تاثیر بگذارد.
  • از مصرف بیش از حد چسب خودداری کنید؛ چون ممکن است باعث کدر شدن شیشه شود.

نکته: حین کار با چسب باید مراقب ریختن آن روی دست یا وسایل دیگر باشید. برای اطلاع بیشتر درباره نحوه پاک کردن انواع چسب مقاله زیر را بخوانید.

 

سوالات متداول

بهترین چسب برای چسباندن شیشه به چوب چیست؟

چسب دوقلو

بهترین چسب برای چسباندن شیشه به فلز چیست؟

چسب لیزر برای چسباندن شیشه و فلز بسیار مناسب است. این چسب شفاف و کم بو بوده و توسط نور فرابنفش خشک می‌شود. این چسب پس از خشک شدن در برابر آب، نور و حرارت مقاوم می‌شود. از این چسب می‌توانید برای چسباندن پایه فلزی به شیشه استفاده کنید.

بهترین چسب برای چسباندن شیشه به شیشه چیست؟

اپوکسی، چسب قطره‌ای و چسب سیلیکون برای چسباندن شیشه‌ ایده آل است. تنها نکته‎‌ای که باید در نظر بگیرید این است که باید چسب را متناسب با نوع کار انتخاب کنید.

چسب شیشه شفاف چیست؟

چسب‌ها پس از خشک شدن ظاهر متفاوتی پیدا می‌کنند اما بیشتر افراد به خاطر ظاهر شفاف شیشه ترجیح می‌دهند از چسب شیشه بی رنگ استفاده کنند. رنگی که چسب بعد از خشک شدن پیدا می‌کند روی بسته بندی نوشته شده است.

از چسب گوریلا می‌توان برای چسباندن شیشه استفاده کرد؟

چسب گوریلا انواع مختلفی دارد. برای چسباندن شیشه باید از چسب شیشه مخصوص گوریلا که ضد آب است استفاده کنید.

 

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *